jízdní kolo

Jak vybrat jízdní kolo?

Výběr jízdního kola může být velký oříšek a mnoho lidí si vybírá kolo jen podle toho, jaký má vzhled a jak se mu na první pohled líbí. To je ovšem velká chyba, a to proto, že jde o velkou investici na mnoho let a každý by si měl vybrat opravdu takové, které splňuje jeho požadavky. Než se samotným výběrem začnete, je potřeba si ujasnit některé základní otázky. Mezi ty nejzákladnější otázky patří, jak moc kolo využíváte a hlavně v jakém terénu jezdíte nejčastěji. Dáváte přednost cyklostezkám, jezdíte po silnici nebo milujete projížďky v lesích? To jsou otázky, které je potřeba si položit před samotnou koupí, a podle toho můžete začít  s výběrem. Obrátit se také můžete na prodej kol v Plzni, kde vám ochotně zodpoví všechny vaše otázky a s výběrem jízdního kola vám pomohou.

jízdní kolo

V dnešní době existuje celá řada jízdních kol a zpravidla se rozdělují na tyto skupiny:

  • Horská kola – Jak už sám název napovídá, tak kolo je určené do hor a horského terénu. Dobře vám poslouží při projížďkách ve členitém terénu a mají agresivní geometrii. Samozřejmostí jsou širší pneumatiky pro těžký terén, jako má kolo Cannondale Scalpel.
  • Krosová a trekingová kola – Krosová kola jsou zlatou střední cestou, pokud si chcete sem tam zasportovat, a to v podobě kratší projížďky na kole. Zvládnou i lehčí terén. Oproti tomu trekingová kola jsou určená spíše na pohodlnou jízdu po silnicích a nenáročném terénu. Jedná se spíše o cestu do práce a z práce po silnici či cyklostezce.
  • Městská kola – Jak sám název napovídá, jedná se o kolo určené do města. Z pravidla mívají snížený rám a jsou doplněny o nejrůznější doplňky, jako jsou blatníky, světlo a další příslušenství. Ideální jsou jak pro muže, tak pro ženy.
  • Silniční kola – Tato kola se vyznačují nízkou hmotností a úzkými koly. Ideální na silniční cyklistiku a dlouhé trasy.

Při výběru kola buďte opatrní a nikdy nevsázejte na první kolo, které uvidíte. Nejen, že budete jezdit na kole dlouhé roky, ale také musí být pohodlné a odpovídat vašim požadavkům.

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *