zahradní pergola

Jak vylepšit zahradu?

Zahrada je místo, kde by se nemělo jenom pracovat, ale také odpočívat. Víte, jak proměnit svoji zahradu na ráj odpočinku a na co byste neměli zapomenout?

Oáza klidu

Zahrada u rodinného domu nemusí nutně sloužit pro pěstování všech druhů zeleniny, ale také by měla sloužit jako místo, kde si můžete odpočinout. Právě na zahradě si člověk  může oddychnout od těžkého dne v práci, udělat si kávu a zapomenout na všechny strasti. Ovšem jaká by to byla oáza klidu bez pořádného posezení. Právě posezení s terasou je nedílnou součástí mnoha zahrad, kde se rodina schází a probírá zážitky z celého dne.

Terasa

Terasa – zastřešení dělá velkou část odpočinkové zóny, kde lidé grilují a nemusí se bát špatného počasí. Pergoly se dají kotvit ke stěně domu a zároveň plní skvělý estetický doplněk na zahradě. Kvalitní jehličnanové dřevo dokonale zapadne do konceptu zahrady a velkou výhodou je fakt, že pergola může být přesně podle vašich představ. Můžete si tak nechat udělat jakýkoliv rozměr, který vám bude vyhovovat. Samozřejmostí je výběr střešní krytiny, a to ze tří druhů. Pergola vám tak zajistí nikým nerušené posezení bez ohledu na počasí.

zahradní pergola

Dřevěný plot

Plot je nedílnou součástí každé zahrady a pokud ho nemáte, tak zauvažujte o jeho realizaci. Právě plot vám poskytne dokonalé soukromí na vašem pozemku a také pocit bezpečí. Další výhodou plotu je bezesporu fakt, že odradí zloděje od lupu. Velkým trendem je nyní moderní dřevěný plot, který může mít mnoho podob. Právě dřevěné ploty jsou nádherné na pohled a dokonale se hodí k jakékoliv zahradě. Zvolit můžete dřevěné ploty rovné, klenuté s mřížkami či výřezy v různých tvarech.

Věřte, že pergola a dřevěný plot k sobě dokonale zapadnou a zkrášlí vaší zahradu. Vy si tak budete moci vychutnat kávu po náročném dni pod pergolou s pocitem toho, že vás nikdo neruší.

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *