káva

Milujete kávu a čokoládu? Vyzkoušejte luxusní kávové brownies!

Pro milovníky kávy a čokolády je tento recept skutečným nebeským spojením! Vybraná káva z Nicaragui, kterou najdete v nabídce rodinné moravské pražírny Coffeespot, je pro tento dezert dokonalou volbou. Díky výrazným chuťovým tónům čokolády, oříšků a cukrové třtiny se skvěle snoubí s bohatostí a hloubkou čokoládových brownies. Spojení kávy a čokolády je prostě přímo dekadentní pochoutkou, které lze jen těžko odolat!

Využijte kuchyňský robot

Chcete-li si usnadnit práci a dát svým rukám na chvilku odpočinout, jedna z nepopiratelných předností (nejen) kávových brownies je, že je možné téměř veškerou práci přenechat kuchyňskému robotu, který vše zvládne za vás. Pokud svého dokonalého pomocníka ještě nemáte, vsaďte na celokovový multifunkční kuchyňský robot Patricca Patriot v černé barvě, která je velmi elegantní, nebo celokovový multifunkční kuchyňský robot Patricca Premiant v bílé barvě, která projasní každou kuchyňskou linku! Ať už dáte přednost jakémukoli z nich, nikdy nešlápnete vedle – česká firma Patricca je totiž zárukou kvality.

káva
Zdroj: Patricca

Vsaďte na čerstvě mletou kávu

Aby byl dezert co možná nejchutnější, použijte čerstvě mletou kávu, která má bohaté aroma a dodá každému kávovému dezertu mnohem větší šmrnc. Káva z Nikaragui z pražírny Coffeespot bude perfektní volbou.

Recept na kávové brownies

Ingredience:

  • 200g tmavé čokolády (minimálně 70% kakaa)
  • 150g másla
  • 300g cukru
  • 4 velká vejce
  • 100g hladké mouky
  • 50g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 30 ml espressa Nicaraguiské kávy od Coffeespot

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175°C. Máslo a čokoládu pomalu rozpusťte ve vodní lázni a nechte mírně vychladnout.
  2. Mezitím ve velké misce pomocí kuchyňského robota vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  3. Do směsi vejce a cukru opatrně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Přilijte čerstvé espresso.
  4. Nyní přidejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  5. Připravené těsto vlijte do pečicí formy vyložené pečicím papírem.
  6. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut. Brownie by mělo být pevné na dotek, ale stále vláčné uvnitř.
  7. Nechte úplně vychladnout v formě, poté nakrájejte na kousky a podávejte. Dobrou chuť!

Proč káva od Coffeespot?

Protože Coffeespot je lokální česká pražírna té nejlepší kávy, a to už od od roku 2011. Káva z Nikaragui se pak do sladkých dezertů perfektně hodí právě pro své chuťové tóny čokolády, oříšků a třtinového cukru.

Kvalitní kuchyňské náčiní je základ každého kuchařského úspěchu. Využití luxusní kávy z Nicaragui a precizní zpracování surovin pomocí kuchyňských robotů Patricca zaručuje, že každý kousek těchto brownies bude doslova explozí chutí. Celokovové multifunkční roboty Patricca, jakými jsou modely Premiant a Patriot, jsou nejen praktickým, ale i stylovým doplňkem vaší kuchyně. Ať už dáváte přednost elegantní bílé nebo sofistikované černé, oba modely se stanou vašimi společníky při tvorbě nezapomenutelných gastronomických zážitků.

káva
Zdroj: Coffeespot

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *